Kosten

 

Het regelen van kwaliteit van leven voor een geliefde mag nooit ten koste gaan van je eigen gezondheid. Wij ondersteunen je. Uiteraard tegen een vergoeding. Die is schappelijk, maar toch is het goed om te weten dat diverse zorgverzekeraars een vergoeding voor de mantel-ZORG-makelaar uitkeren. Zowel de mantelzorger als de zorgvrager mogen daar gebruik van maken. Kijk wel goed naar de polis want iedere zorgverzekeraar heeft een eigen beleid.

 

Vergoed

Het gebruik maken van de kennis en kunde van de mantel-ZORG-makelaar brengt je sneller en zonder al te veel energie naar meer kwaliteit van leven.

Hieronder vind je een overzicht van de Zorgverzekeraars die een vergoeding geven. De vergoeding is een tegemoetkoming in de kosten, samen kunnen we duidelijke afspraken maken tot hoever we kunnen en mogen gaan. Transparantie vind ik belangrijk.

 

Onze tarieven

De meeste mantel-ZORG-makelaars werken op basis van een uurtarief van € 85,- (wel of niet vergoed door de zorgverzekeraar). Dat geldt ook voor mij. Zie overzicht rechts.

 

Samen gaan we voor kwaliteit!

Ons eerste telefonisch contact is geheel vrijblijvend en vormt de basis van onze oriëntatiefase. Hebben we daar beiden een goed gevoel over dan maken we een afspraak voor de intake van maximaal 1,5 uur.

Als je zorgverzekeraar een vergoeding geeft voor mantel-ZORG-makelaars vraag je eerst toestemming. Daarna kan het intakegesprek plaatsvinden. Wil je mijn diensten zelf betalen dan zorg ik voor een nette overeenkomst van opdracht.

 

Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk welke wensen er leven, wie welke taken uitvoert en welke prioriteiten er zijn. Daarna kan ik aangeven hoeveel uur er nodig is om tot het gewenste resultaat te komen. Het intakegesprek valt onder het totaal aantal benodigde uren van de opdracht.

Geen onverwachte financiële verrassingen achteraf.

 

Niet verzekerd voor langdurige ondersteuning?

Wij willen graag dat iedereen geholpen kan worden. Vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Wet Langdurige Zorg (WLZ) zijn er cliëntondersteuners. Zij zijn er voor de mensen die ondersteuning nodig hebben en er niet voor verzekerd zijn. Kom je daar niet mee uit, bel me dan. We kijken dan met elkaar welke mogelijkheden er zijn.