Mantel-ZORG-makelaar, een nieuw beroep in een nieuwe tijd

 

Loop je over door alle zorg voor je partner, je ouders, je kind en weet je niet goed waar je aan kunt kloppen voor ondersteuning? Als mantel-ZORG-makelaar voel en denk ik met je mee. Ik weet wat er speelt bij zowel de mantelzorger als de zorgvrager. Samen gaan we op zoek naar een verantwoorde kwaliteit van leven.

 

Vernieuwde aanpak

Alles verandert in de nieuwe “afstandsamenleving”. Waar vind je de juiste zorg? De complexiteit van de wet- en regelgeving en de verschillende loketten maken de zorg zo onoverzichtelijk dat je als leek door de bomen het bos niet meer ziet. Ik help je met een vernieuwde aanpak die meer bij deze tijd past.

 

Plan van aanpak                                                                                                                              

Op professionele wijze voeren we eerst samen een intakegesprek. Ik luister en inventariseer -  indien nodig in samenwerking met andere zorgprofessionals - wat er nodig is en vanuit welke wet er mogelijkheden zijn voor een financiële bijdrage. Denk aan de Zorgverzekeringswet, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

De wensen van jou - van de client èn de mantelzorger – neem ik op in het plan van aanpak. Mijn kracht daarbij is dat ik oplossingsgericht te werk ga. En het belangrijkste: je staat er niet alleen voor.

 

Ontzorger

Als  Mantel-ZORG-makelaar ben ik vooral een ontzorger die regeltaken overneemt van de  mantelzorger of zorgvrager. Of het nu om je ouders gaat, je kind, een buurman, je tante… er is altijd meer kwaliteit van leven te creëren voor de zorgvrager en de mantelzorger. Zowel in de uit- als thuissituatie.

 

Terug in balans

Een onafhankelijke mantel-ZORG-makelaar als ik kan ongeacht de zorgvraag of bestaande hulp aankloppen bij alle zorgloketten en zorgorganisaties. Mantel-ZORG-makelaars ontzorgen en helpen de mantelzorger de balans terug te vinden; balans tussen zorg, privé en werk. Dat is erg belangrijk om de mantelzorg vol te kunnen houden.